The marathon runs for 12 hours and I have done it 5 times.
Tomorrow will be the 6th annual marathon.
I have a home theater that seats about 20 comfortably. It seats about 26 uncomfortably.
The schedule changes every year and there are very few shows that have been repeated over the past decade.
Friends & family come and go throughout the day some staying for just one or two shows, others sitting through 3 or 4 hours. Only I have stayed tuned for the whole marathon.
I don't show movies, just shows and specials. I try and make the variety of programs vast and emphasize the obscure over the traditional.
I didn't keep a list of the shows we watched for the first few years, but I am fairly certain I have never shown any of the shows on this year's schedule before... except The Jeffersons Christmas episode. It's the one where George is mysteriously dropping gifts off to another family. I played that in the year two marathon (I think.)
The final program on the schedule this year is "The Star Wars Holiday Special"... but for the sanity of myself and my guests I have edited the special... a lot.
My VHS tape ran 2 hours. I cut it down to 43 minutes. It's still awful, but its a fun campy awful... not a slit your wrists awful.
Below you will find the schedule for this year:
12:00pm 1976 Captain & Tennille Christmas (50 minutes)
12:50pm 2001 Jay Jay the Jet Plane – Jay Jay’s Christmas Surprise (15 minutes)
1:05pm 1965 A Charlie Brown Christmas (25 minutes)
1:35pm 1991 Rugrats Christmas (25 minutes)
2:00pm 2005 The Alpha Bots – Christmas (29 minutes)
2:30pm 1996 Elmo Saves Christmas (58 minutes)
3:30pm 1995 Mary-Kate & Ashley - The Case of the Christmas Caper (25 min)
3:55pm 1952 Jack Benny Christmas Show- (Edgar Bergen & Charlie McCarthy) (25 minutes)
4:20pm 1977 The Jeffersons: 984 W 124 Street Apt 5C (25 minutes)
4:50pm 1990 The Frugal Gourmet: Colonial Christmas (60 minutes)
5:50pm 1978 Christmas at Walt Disney World (50 minutes)
6:45pm 1960 The Twilight Zone – Night of the Meek (25 minutes)
7:15pm 1991 Back to the Future: Dickens of a Christmas (25 minutes)
7:40pm 1969 The Brady Bunch The Voice of Christmas (25 minutes)
8:05pm 1954 Meet Corliss Archer: The Christmas Presents (25 minutes)
8:30pm 1981 Alice –Mel’s Christmas Carol (23 minutes)
9:00pm 1981 A Chipmunk Christmas (25 minutes)
9:30pm 1963 The Judy Garland Show Christmas (59 minutes)
10:30pm 1977 Good Times: Penny’s Christmas (23 minutes)
10:45pm 1955 The Honeymooners Twas the Night Before Christmas (25 minutes)
11:15pm 1970 Santa Claus is Comin’ to Town (Rankin Bass) (47 minutes)
12:00am 1978 Star Wars Holiday Special (43 minutes-edited)
It should be a blast! In addition to the shows on the schedule I have a couple DVDs of shorts that I squeeze in whenever I am ahead of schedule.
The shorts include vintage Christmas cartoons, trailers for Christmas films and some odd silent Christmas footage from the Edison film company.
So, now you know what I am doing tomorrow. I will try and tweet a little during the marathon. But I can't promise much. I bet my brain will turn into gingerbread halfway through Captain & Tennile's version of Jingle Bells.